Oj, himmel och pannkaka så goda dessa blev! Inte alls så krångligt som jag trodde.
Ingredienser
1 ägg
3 dl mjölk
75-100 gram margarin/smör (här tog jag 100)
30-50 gram jäst (här tog jag 50)
1 msk socker
knappt 1 liter vetemjöl (ca 1 kg)
Fyllning
1 1/2 dl aprikosmos eller marmelad (barnmatsburk)
Men JAG gjorde bara en "gegga" av socker och margarin och lade på en liten klick på varje "snibb"
Pensling
ägg
Glasyr
3/4 dl florsocker och vatten
Blanda alla ingredienserna till degen UTOM mjölet. Alla ingredienser skall vara kalla.
Sätt till lite mjöl i sänder till en lös deg.
Arbeta den smidig.
Dela degen i 4 delar o kavla varje del till en "rundel"
Sporra ut (en pizzaslicer är perfekt) åtta snibbar ur varje rundel, lägg på lite "gegga" och rulla samman till en giffel.
Jäs långsamt, i ej för varmt utrymme, till dubbel storlek.
Pensla med ägg och grädda i 225-250 grader. 5-8 minuter
Glasera när gifflarna svalnat.
NJUT!!