bakeandfun

Gifflar (Biskopsgifflar)

Av Evalena - 2012-01-06 12:37

Oj, himmel och pannkaka så goda dessa blev! Inte alls så krångligt som jag trodde.


 


Ingredienser


1 ägg

3 dl mjölk

75-100 gram margarin/smör  (här tog jag 100)

30-50 gram jäst   (här tog jag 50)

1 msk socker

knappt 1 liter vetemjöl (ca 1 kg)


Fyllning


1 1/2 dl aprikosmos eller marmelad (barnmatsburk)

Men JAG gjorde bara en "gegga" av socker och margarin och lade på en liten klick på varje "snibb"


Pensling


ägg


Glasyr

 

3/4 dl florsocker och vatten


Blanda alla ingredienserna till degen UTOM mjölet. Alla ingredienser skall vara kalla.

Sätt till lite mjöl i sänder till en lös deg.

Arbeta den smidig.

Dela degen i 4 delar o kavla varje del till en "rundel"

Sporra ut (en pizzaslicer är perfekt) åtta snibbar ur varje rundel, lägg på lite "gegga" och rulla samman till en giffel.

Jäs långsamt, i ej för varmt utrymme, till dubbel storlek.

Pensla med ägg och grädda i 225-250 grader. 5-8 minuter

Glasera när gifflarna svalnat.


NJUT!!

 
 
Ingen bild

pysseliten

6 januari 2012 17:38

mm jag kan ju knappt kolla in här blir så suegn på allt du gör och vilka fina bilder du har !! jag är ledig den 5-6 februari

 
Sara

Sara

6 januari 2012 21:57

Muums med gifflar :-) Du är flitig du :-)

Kram Sara

http://www.sarasdelikatesser.blogspot.com

 
Ingen bild

Anja

8 januari 2012 00:11

Shit såna där gjorde min mamma jämt!!! Jag ÄLSKADE dem. hade glömt att de fanns. Snääääääääääääääälla RECEPT!!! :D

Evalena

8 januari 2012 10:29

Hej "vims-Anja" ;)
Gå nu tillbaka till inlägget o kolla under bilden så har du receptet där.

kram

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards